2010. április 8., csütörtök

South Park



South Park





Alkotók:Trey Parker

Matt Stone


Eredeti csatorna:HBO,Cool,MTV,

Comedy Central


Első sugárzás:1997.aug.13






Az alkotók első filmjüket 1992ben készítették el.Kivágott papír alakokat vágtak ki ,majd azokat lefényképezték és stop motion teknikával összeraktak.'95-ben a Fox megbízta őket hogy készítsenek egy kisfilmet,amelyet karácsonyi üdvözlőként adhatnak ki,azonban amikor megnézték a kisfilmet,azt mondták,hogy nem szeretnének olyan filmet kiadni amiben olyan szereplők vannak mint például kula',aki egy beszélő kaki.A filmet ezután feltették az internetre,és szétküldték barátaiknak.Ez volt az egyik első videó amit interneten tettek közzé.
A történet alapjából véve négy harmadikos kisfiúról szól,akik South Park kis városkájában laknak.A négy főszereplő Erci Cartmen,Kyle Broflovski,Stan Mars és Kenny MacCormic.
A fiuk minden részbe valami világ méretű botrányt keltenek,vagy éppen próbálnak elkerülni.Erős nyelvezetű,de nagyon vicces. A filmben vannak visszatérő szereplők is,mint például törcsi,aki egy törölköző,és titkos ügynökként dolgozik.Mindig be van szívva,jelmondata a
,,Wanna be high?" ami annyit takar hogy ,,Be akarsz tépni?"(nem tudod hogy magyar fordításban eredetileg hogy mondják,mivel én angolul nézem,ajánlani tudom mindenkinek, sokkal jobban kijönnek a poénok az eredeti nyelven)Visszatérő szereplő még Sátán és Sadam Hussein,akik a pokolban laknak,viszont sátán egy érző "ember",csak nem tud érvényesülni,és ezért hiszi mindenki hogy olyan rossz.
Jellemző még ,hogy Kenny minden részben valami lehetetlen dolog miatt hal meg.Az egyik rész végén Kenny még mindig él,és ekkor mondják barátai,hogy valami olyan furcs,ekkor egy meteor esik Kenny fejére,aki meghal,ekkor elhangzik a szokásos szólás,amit Kyle és Stan mondanak,mégpedig az hogy ,,They killed Kenny!You bastards!" magyarul ,,Megöltétek Kennyt! Szemetek!"


Dudy :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése