2010. április 7., szerda

Kill Bill Vol. 1.

Kill Bill
Volume 1.

Quentin Tarantino 2003. őszén mutatta be, később óriási sikert hozó filmjét, a Kill Bill 1-et. A főszereplőt Uma Thurman alakítja, a film címét adó szereplő (Bill) pedig David Carradine, és a filmben olyan nevek is felcsendülnek, mint Lucy Liu, Micheal Madsen, vagy pedig Julie Dreyfus.

A történet arról szól, hogy Uma tagja volt a D.I.V.A.S. nevű, Bill által vezetett, bérgyilkos osztagnak, ám terhes lett, és elszökött, Billék azonban rátaláltak. Egy fejbe lőtt golyó azonban csak 4 éves kómába küldte a volt orrgyilkos-nőt, és amikor fölébredt, bosszút esküdött. És halállistáján az egykori bérgyilkos-"csapattársai" szerepelnek.

Ezen a listán az első helyet foglalja el O-ren Ishii (Lucy Liu), aki Uma kómájának 4 éve alatt a tokiói alvilág királynőjévé küzdötte föl magát. A Kill Bill első része tulajdonképpen az ő fölkutatásáról és megölésének a kísérletéről szól. Ám Umának nem lesz könnyű dolga, mivel O-ren-t kisebb hadsereg kíséri, a 88 Eszelős (The Crazy 88's), kiknek feje Johhny Mo. Továbbá Ishii melett áll még GoGo is, aki ugyan csak 17 éves, ám máris a japán személyes testőre, valamint Sophie Fatale, aki amúgy később Uma segítségére lesz.

Nekem nagyon tetszett, főleg, hogy van benne egy olyan rész, ami O-ren kisebbkori életét mutatja be, teljesen Anime-s stílusban, amit Tarantino nagyon megcsinált. Én egy 9/10-et adnék neki!

Soma

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése