2010. április 14., szerda

Kutyaszorítóban


Reservoir Dogs

Most egy újabb Quentin Tarantino filmről lesz szó, amit a neves rendező 1992-ben vitt vászonra, első filmjeként, amiben maga is szerepel. A film nem hozott nagy bevételt, ám ahogy Tarantino egyre híresebb lett, annál többen nézték meg régebbi filmjeit, ami viszont már nagyobb bevételt hozott.

A tröténet arról szól, hogy 6, egymásnak teljesen ismeretlen embert Joe, az öreg maffiózó, és fia Eddie, összeszerveznek, hogy véghezvigyenek egy igen komoly gyémántüzlet-rablást. Ha esetleg valami baj történne, akkor sem tudna senki beárulni senkit, mivel álneveket használnak, mégpedig szinek formájában.

Magát a rablást nem látjuk, ám a következményeit annál inkább. Óriási baj történik, mivel a redőrök előbb érnek ki, mint gondolták volna, tehát valószínüleg besúgó van a társaságban. Mr. Barna (Quentin Tarantino) és Mr. Kék (Edward Bunker) meghal, a banda szétszóródik. Egyetlen biztos pontuk van, egy város szélén lévő elhagyatott rakodótelep. Mindenki rendre megérkezik, a csapat rangidőse, Mr. Fehér (Harvey Keitel), a hasbalőtt Mr. Naranccsal (Tim Roth), Mr. Rózsaszín (Steven Buscemi), akinél a szajré van, és a pscihopata Mr. Szőke (Michael Madsen) is.

A banda tagjai elkezdenek félni egymástól, így igen őrült dolgokat, csinálnak, még egy elfogott rendőrt is megkínoznak. A film végén a legváratlanabb dolog történik, de erre már a zsaruk is befutnak.

Szerintem a maga műfajában nagyon fó film, én 9/10-et adnék neki!

Soma



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése