2010. április 4., vasárnap

Doktor House


Alkotó: David Shore

Kiadó: Fox

A szereplőkről először még nem írok részletesen,róluk az elkövetkezendő
pár napban olvashattok majd.


A sorozat alaptörténete egy kórházban játszódik,és egy olyan orvosi csapatról szól,amely különleges esetek megoldására jött létre.A filmet a Dráma és a Kórházsorozat műfajba sorolták az alkotók,de azoknak is élményt nyújt a sorozat,akik a
humort szeretik,mivel Dr.House,a főszereplő,szarkazmusával sokszor elég érdekes és vicces szituációkba kerül.Minden epizódban
két "történet" jelenik meg,mivel általában mindig van egy beteg ,aki valamilyen ismeretlen kórban szenved,de emellett még egy történetszál fonódik,ami a főszereplők életéről szól.

House súlyos Vikodin függőségben szenved,mivel jobb lába egy régen elszenvedett baleset miatt állandó fájdalommal gyötri,az igazgató,Dr.Lisa Cuddy,és House legjobb barátja Dr.James Willson azt mondják hogy emiatt lett személyisége ilyen cinikus és bunkó.
House csapata az első három évadban Dr.Allison Chamaron,Dr.Eric Foreman és Dr.Robert Chase-ből áll.A harmadik évad utolsó részében Foremen felmondása körül forognak az események,ám amikor egy hiba miatt House kirúgja Chase-t,Foreman,és Chamaron is felmond.Így az évad végére House csapat nélkül marad.

A negyedik évadban Dr.Lisa Cuddy,kinek Housszal nagyon sokszor meggyűlik a baja a sorozatban,arra utasítja House-t hogy hozzon össze egy új csapatot.
Össze is hoz nagy nehezen egy "osztályt" amely 20 emberből áll.
Innentől kezdve van hogy két csapatban próbálják megoldani az eseteket,
van,hogy mindenkinek külön kell gondolkodnia,de van,hogy egy csapatban dolgoznak.
A cél minden tanoncnak,hogy ő maradjon bent az utolsó háromban.Minden részben egy embernek el kell mennie,van aki azért mert hibázott,van aki azért mert nincs megfelelő tudása,de van aki csak azért,mert House-t kiidegeli,ami egyébként egy elég nehéz feladat.Ilyen Amber Volakis,akit House előszeretettel törtető cafkának hív,mivel bármit megtenne hogy a csapatba kerülhessen.
Az évad végén összejön a csapat,melynek formulája most is ugyanolyan mint korábban,két férfi és egy nő!A csapatba kerülő nő neve Dr.Remy Hadley,de ezt a nevet ritkán említik a sorozatban,mivel amikor House összehozta a húsz tanoncot,ő volt a tizenhármas számú,és mivel Housenak nem sikerült megjegyeznie a nevét,rajta maradt a tizenhármas, a műsor további részeiben is így fogják hívni(ő egyébként az egyik kedvenc szereplőm).A két férfi Dr.Chris Thaub és Dr.Lawrence Kutner.

Az ötödik évadban az új csapat munkába lendül.Az évad közepén Thaubot lelövik otthonában,azonban az nem derül ki soha,hogy valaki megölette,vagy öngyilkos lett,és szerény véleményem szerint ezt igencsak elcseszték,mivel semmilyen információt nem közölnek róla ,hogy hogy halt meg vagy ki a felelős a haláláért.Ekkor az elhunyt helyére visszajön Foreman,ami ellen House mindent megtesz,de sajnos nem tudja megakadályozni hogy odakerüljön.Foreman hamarosan összejön Tizenhárommal,ám kiderül,hogy Hadley biszexuális,mikor egyik volt barátnőjét kezelik a klinikán.
House-t az ötödik évad végén beviszik egy elvonó intézetbe mivel függősége már komoly problémákat okoz.


A 6. évadot most játsszák a Tv2-n,minden szerdán 21:15-kor,erről még nem írok,mert így nem tudok összetett véleményt mondani róla.
Holnap a Főszereplőről,Dr. Geregory Houseról olvashattok egy kis jellemzést.
Remélem mindenki élvezte az összefoglalást,jó film nézést!

A sorozatról több ismeretet is szerezhettek az alábbi weblapon: http://drh.malp.hu/

Az alábi linken megnézhetitek a sorozat összes részét magyarul:http://moovie.hu/eredmenyek/search&hun_title=dr%20house/

Dudy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése