2010. március 16., kedd

A Keresztapa, 1. Rész


A Keresztapa, 1. rész (The Godfather, Part 1.)
Francis Ford Coppola
Forgatókönyv - F.F. Coppola és Mario Puzo
Fontosabb szereplők:
Don Vito Corleone - Marlon Brando
Micheal Corleone - Al Pacino
Frederico "Fredo" Corleone - John Cazale
Santino "Sonny" Corleone - James Caan
Tom Hagen - Robert Duvall
Costanza "Connie" Corleone - Talia Shire
Kay Adams - Diane Keaton

Francis Ford Coppola 1972-ben mutatta be a drámai triológia első részét és óriási siker fogadta. Bár a Paramount Pictures először nemigen bízott meg a fiatal rendező képességeiben, az bebizonyította, hogy a vádak alaptalanok, és megalkotta az amerikai filmipar egyik legjelentősebb és legmeghatározóbb mozgóképét.
A film a Corleone család történetét mutatja be, Vito-tól, a Keresztapától, egészen az unokájáig, Anthony-ig. Az egész történetnek van egy bizonyos drámai vonulata, ami azt mutatja be, hogy Micheal, aki eredetileg távol állt az alvilágtól, saját döntése szerint, hogyan keveredik bele a legármányosabb dolgokba. A film tartalmaz közönséges verekedést, előre kifontolt gyilkosságot, eszetlen lövöldözést, halálos számítást, és egy család ritka boldog perceit.

Akit csak a gyilkosságok és öldöklés érdekelt, az NE nézze meg ezt a filmet, annak ajánlom mondjuk a Gamert.

Én elfogult keresztapa rajongó vagyok, tehát nem is tudnám másra értékelni a filmet, mint csillagos 5-ösre. De nem garantálom, hogy ez mindenkiből ilyen dolgokat fog kiváltani.

Bemutató(Trailer) link: http://www.youtube.com/watch?v=o_DEzxd2R3Y

Remélem, ha valaki úgy határoz, hogy megnézi a filmet, tetszeni fog neki.

Soma voltam, köszönöm az olvasást.


1 megjegyzés:

  1. Jó figyelem felkeltő. Annyit hozzá tennék, hogy Michael-nek nem sok választási lehetősége volt. A család kötelez, tulajdonképpen ez adja az egész trilógiát végigkövető feszültség egyik forrását is és ez a maffia működési elve, ahogy azt a cím is kellőképpen hangsúlyozza.

    VálaszTörlés